Anionok – Negatív ionok

Tapasztaltad-e már valaha, hogy a természet közelsége milyen megnyugtató hatást gyakorol az elmédre, lelkedre és testedre?

Ez nem pusztán a minket átható csodálat miatt van, hanem mert a kutatások szerint a természetes környezet tele van anionokkal, azaz negatív ionokkal.

APLGO drops

A világ minden élőlénye kapcsolatban áll az anionokkal (negatív ionokkal).

Normál körülmények között a levegő molekulái, vagy az atomok semleges töltésűek. A kozmikus sugarak, az ultraibolya sugarak, a mikrosugárzás, a villámlás okozta természetes ionizáció következtében egyes atomokban megváltozik az elektronok aránya.

A negatív töltésű szabad elektronok egyesülnek más semleges légmolekulákkal, amelyek negatív töltésűek lesznek. Ezek a levegőben lévő negatív ionok. Nagy képességük van a mikrorészecskék megkötésére a levegőből, eltávolítva például a port és a baktériumokat.

atom

A világegyetemben minden anyag parányi atomokból áll össze. Az atomok atommagból, és elektronburokból állnak.

Az atom semleges töltésű, mert a pozitív atommag töltését, az elektronburokban lévő azonos számú elektron negatív töltése semlegesíti.

Ha az atom egy, vagy több elektront elveszít, vagy felvesz, felborul a protonok és elektronok egyensúlya, ezért elektromos töltésű lesz. Az elektromos töltésű atomokat nevezzük ionoknak.
Az ionok a környezetünkben folyamatosan jelen lévő, színtelen, szagtalan, elektromos töltéssel rendelkező részecskék.
Elektron többlet esetén negatív töltésű ion (anion) jön létre.

A negatív ionok élettani hatása

Az anionokról ma már ismert, hogy különféle egészségügyi előnyökkel járnak. A negatív ionok nélkülözhetetlenek az emberi szervezet egészséges működéséhez. Több kutató merészen a levegő vitaminjának nevezi.

Miért fontos számunkra a negatív ion?

Az anion élénkíti az egész szervezetet, beleértve az idegrendszert, érrendszert, sejteket, nyirokrendszert, javítva azok működését, növelve az immunitást, állóképességet és az általános közérzetet.

A magas anion szint jelentősen befolyásolja az egészségi állapotot.

Csökken a stressz hatása, enyhül a feszült idegállapot, nő a szellemi aktivitás, növekszik az éberség és koncentráció.
Segíti a vér tisztítását, és a vérben lévő ásványi sók felszívódását. Javítja a légzésfunkciót. Növelik a gamma-globulin termelését, amely a szervezet ellenállóképességéért felel. Segít a fertőzések elkerülésében.

APLGO nyugalom
vízesés

Hol található sok negatív ion (anion)?

Jellemzően villámcsapáskor és vízközeli helyeken alakul ki sok anion. Vízesések közelében, tengerparton, folyó és tóparton, ahogyan a hullámok nekicsapódnak a parti szikláknak negatív ionok szabadulnak fel. Ezért érezzük magunkat felfrissülve gyakran eső után sétálva.

Valamint nagy mennyiségben vannak anionok az ACCUMULLIT SA technológiának köszönhetően az APLGO termékekben.

A pozitív ionok káros hatásai

Elektron hiány estén pozitív töltésű (kation) jön létre. Pozitív töltésű ionok jönnek létre a természetben, például radioaktív anyagok bomlásakor, kozmikus sugárzásnál.
A mindennapjainkban mindkét ion jelen van. A zsúfolt városokban, zárt terekben, pl. gyárakban, irodákban, autókban sokkal kisebb mennyiségben vannak jelen negatív ionok mint pozitív ionok, ezért érdemes gondoskodnunk jelenlétükről.

Néhány levegőben keringő káros, pozitív töltésű iont tartalmazó vegyület, létforma: zárt térben keringő vírusok, baktériumok, por, pollenek. Légterében keringő vegyi anyagok, pl. formaldehid, benzol, dohányfüst… és még sokan mások…

A pozitív és negatív töltésű ionok vonzzák egymást, ionos kötéssel kapcsolódnak egymáshoz. Az összetapadt ionok a gravitáció hatására lesüllyednek, nem keringenek tovább a levegőben, így elkerülhető, hogy belélegezzük őket. Ezt követően a szokásos tisztítási tevékenységgel, például porszívózással, felmosással eltávolíthatjuk őket.

A szervezetünkben pedig az APLGO cukorkákkal pótolhatjuk, és “kiszoríthatjuk” a pozitív ionokat (kationokat).